Scuba Connection, voor jouw PADI TECREC opleidingen!

PADI TecRec cursus, de start van technische duiken

De PADI TecRec cursus is het technische duikcursus aanbod van het PADI systeem. Leer technisch duiken. Technisch duiken is wellicht niet voor iedereen en daarom is er een aanbod aan technische cursussen voor iedereen.

Weet je nog niet of technisch duiken echt is voor jou is? Start dan met de Discover TecRec of de PADI Tec Basics specialty. Zo kun je uitvinden of technisch duiken echt iets voor jou is.

Leer meer over duiken op zich

Veel duikers die kiezen voor technisch duiken, kiezen voor de TecRec cursussen. Het PADI systeem biedt je de mogelijkheid om er stap voor stap in te groeien. Bovendien geeft de inhoud van de TecRec ook meer inzicht in de duiktheorie, luchtverbruik en wat de verschillende gassen doen onder druk.

Ook al ga jij het niet direct inzetten om diep te gaan en decompressie duiken te maken, deze opleidingen maken je heel bewust van wat je onderwater doet.

Meer lezen over de cursussen? Download ons gratis eBook hier!

De cursussen binnen het PADI TecRec programma

De PADI TecRec cursussen zijn zo opgebouwd, dat je stap voor stap meer leert. Met dat jouw ervaring groeit, groeien ook de mogelijkheden. Doorgaans starten wij met de Tec Basics specialty. Met deze specialty leggen we de basis van het technisch duiken. Zo behandelen wij gasplanning en jouw technische duikset.

Bovendien werken we aan een stabiel platform, zodat je onderwater veilig en comfortabel met jouw Tec duikset kunt duiken. We leggen de nadruk op trim en het snel en veilig kunnen handelen in een noodgeval.

TEC40

De TEc40 is de eerste PADI TecRec cursus waarbij je al leert hoe je decompressie duiken moet maken. Nadat jij jouw Tec40 brevet hebt gehaald, mag je duiken tot 40 meter met lucht. Hierbij heb je een maximale decompressie van 10 minuten. Bovendien mag je jouw decompressie maken met één decompressiegas tot maximaal 50% zuurstof.

TEC45

Het getal 45 van deze PADI TecRec cursus staat voor de maximale diepte van 45 meter. Ook hier duik je met lucht naar deze diepte. Of als dat beter uitkomt met een Nitrox mengsel dat de maximale diepte van jouw technische duik toestaat.

Naast decompressie duiken maken met decompressie stops, leer je ook hoe je versnelde decompressie duiken kunt maken. Ideaal wanneer je niet lang op verschillende dieptes wilt blijven hangen. Tijdens de duiken ga je gaswissels maken om zo versneld naar de oppervlakte te gaan. Na het behalen van het brevet van de PADI Tec45 cursus, mag je tot maximaal 45 meter duiken, versnelde decompressie duiken maken. Deze PADI TecRec cursus leert je ook jouw decompressie te maken met één decompressie gas, tot 100% zuurstof.

Tec50

Je snapt het al…. Na deze cursus mag je tot maximaal 50 meter duiken met lucht. Vervolgens ga je leren om met 2 decompressie gassen te duiken. Tijdens deze PADI TecRec cursus, bouw jij voort op de opgedane kennis uit de vorige PADI TecRec cursussen. Zo maakt je eerst voor jezelf een basis en vervolgens breid je steeds verder uit. Jouw kennis en ervaring zal groeien en je wordt een volwaardig technisch duiker.

Combineren van de PADI TecRec cursussen

Jij weet het al: je wilt alles leren en door naar het Tec50 brevet. Heel gaaf om te doen en een mooie reis. Je zult veel leren en  jouw kennis en ervaring ook in jouw “normale” duiken in te gaan zetten.

De combinatie van cursussen maakt het totaal plaatje compleet. Je start meteen met de basisvaardigheden en wij plannen met jou de rest van de cursus. Alle stappen van Tec40, Tec45 en Tec50 ga je doorlopen. Maar nu gebundeld als één traject.

Bewust leren duiken, juist leuk voor PADI pro’s

Ben jij PADI pro? Dan is de PADI TecRec echt iets voor jou! Nu ben je gewend om jouw rondjes met cursisten te zwemmen en vaardigheden te trainen. PADI TecRec cursussen zijn juist leuk voor jou, om bewust te worden van wat je doet. Je gaat nu geconcentreerd duiken met een vaste duikplanning.

Jij zult zien dat je veel leert en heel bewust met jouw duikplan en je techniek omgaat. Meer leren is altijd leuk en bovendien zal je veel van de technieken die je worden bijgebracht, gaan gebruiken in jouw PADI opleidingen.

Overige nieuwsitems

Je kunt gewoon verder met jouw duikcursus

Je kunt gewoon starten met jouw duikcursus Wellicht is het je opgevallen dat er wat “restricties” zijn. Daarmee staat je wereld misschien even stil