Onderwaterfotografie met je smartphone

De meeste foto’s maak je tegenwoordig gewoon met je smartphone. Altijd bij de hand. Snel en makkelijk. En ook van goede kwaliteit! Veel nieuwe telefoons hebben zelfs meerdere lenzen. Een standaardlens, maar ook een tele- of groothoeklens. Ook bij het duiken en snorkelen kun je fotograferen en filmen met je eigen smartphone. We hebben verschillende onderwaterhuizen voor smartphones in ons assortiment. De behuizingen zijn net als andere onderwatercamera’s uitbreidbaar met een tray en lampen. We zetten de verschillende onderwaterbehuizingen voor smartphones voor je op een rijtje.

Weefine Smart Housing (voor vrijwel alle moderne smartphones van verschillende merken)

De Weefine Smart Housing is een universeel onderwaterhuis en is geschikt voor gebruik met vele smartphones, of je nu iOS of Android gebruikt. Als je telefoon past, dan werkt het. Schakel Bluetooth in de instellingen van de telefoon in, koppel de telefoon met de Dive+ app voor de bediening en plaats hem in de behuizing. De Weefine Smart Housing heeft een maximale diepte van 80 meter. Met het vacuüm afdichtingssysteem controleer je of de behuizing hermetisch dicht is. Een prettig gevoel als je gaat duiken of snorkelen. Dankzij de verstelbare klem in het onderwaterhuis kun je bijna elke iPhone of Android telefoon gebruiken in dit onderwaterhuis. Het huis is superstevig (gemaakt van  aluminium). De Smart Housing wordt geleverd met een code voor de Dive+ App. Met die uitgebreide app, kun je je duiken loggen en heel eenvoudig kleurcorrecties doorvoeren op zowel foto als video. De Weefine Smart Housing is verkrijgbaar met en zonder dieptesensor. De uitvoering met de dieptesensor is de zogenaamde pro-uitvoering. De hele achterkant is transparant, waardoor je goed zicht hebt op het hele scherm van je telefoon. Tijdens de duik kun je gemakkelijk switchen tussen foto en video. Verder beschik je nog over allerlei instelmogelijkheden: iso-waarden, belichting regelen (over- of onderbelichting, witbalans), lampje aan of uit. In de nieuwste app-versie is het ook mogelijk je telefoon in standby modus te zetten om energie te sparen.

Bijzonder aan dit onderwaterhuis is dat er voorzetlenzen voor verkrijgbaar zijn. Met een optionele lenshouder op het onderwaterhuis kan er gemakkelijk een macrolens of groothoeklens voor de lens van de smartphone geplaatst worden. De foto van de schildpad hierboven is door Ron Offermans gemaakt in Egypte met de Samsung Galaxy S8 in het Weefine onderwaterhuis met daarop een groothoeklens. Het Weefine onderwaterhuis is dus een perfecte keuze als je de mogelijkheid wil houden om na een tijdje een stapje verder te kunnen zetten in onderwaterfotografie- en video met je smartphone.

 

Sealife sportdiver (voor iPhone)

Het Sealife Sportdiver onderwaterhuis kan gebruikt worden in combinatie met de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, Xr, Xs, Xs Max, 11, 11 Pro Max en SE (2e generatie) en IPhone 12 serie. Dit onderwaterhuis is gemaakt van polycarbonaat in combinatie met aluminium en roestvrijstaal. Ook bij dit onderwaterhuis is de hele achterzijde transparant. op de voorkant zit één grote afdrukknop en op de achterkant heb je vier bedieningsknoppen. De knoppen staan ver genoeg uit elkaar om ook met handschoenen aan te kunnen bedienen. De sportdiver heeft een dubbele lekdetectie.

Voor gebruik dien je de Sealife Sportdiver-app te installeren (iOS 12 en hoger). De telefoon is ook in dit onderwaterhuis makkelijk te plaatsen door middel van een spanveer en rubberen grips. De behuizing communiceert via Bluetooth met de telefoon. Tijdens de duik kun je makkelijk switchen tussen foto en video.

 

Diveroid UniversalPro smartphone onderwaterhuis (voor vrijwel alle moderne smartphones van verschillende merken)

Dit Diveroid onderwaterhuis met bijbehorende app is tevens een alles-in-één-duikcomputer. Compleet met logboek inclusief gesynchroniseerde foto’s om een prachtige registratie van je duikprofiel mee vast te leggen. De behuizing is van polycarbonaat en heeft een maximale diepte van 40 meter. De achterzijde van dit onderwaterhuis is ook volledig transparant, waarbij de linkerzijde apart vormgegeven is. Daar wordt de duikcomputer informatie getoond. Er zijn drie bedieningsknoppen aan de rechterzijde. Ze zijn lekker groot en op ruime afstand van elkaar, dus ook met handschoenen makkelijk te bedienen. De behuizing is voorzien van een dubbele O-ring voor extra zekerheid en de draaisluiting is voorzien van een veiligheidsschuif om onbedoeld openen te voorkomen. Opvallend is dat het onderwaterhuis ook is voorzien van een speciaal koelsysteem. Vijf ronde koelplaatjes voeren de warmte in de behuizing af naar het water, zodat de behuizing koel blijft en ook condensatie wordt voorkomen.

De app start op met in de duikcomputermodus waarin een kompas, de diepte en de temperatuur worden getoond. In deze stand verbruikt je telefoon de minste energie. Met een druk op de bovenste knop activeer je de camerastand. De duikcomputer blijft duidelijk afleesbaar aan de linkerzijde in beeld als overlay over het camerabeeld. Het scherm van een smartphone is super groot en dat werkt erg prettig. Elk van de drie knoppen heeft twee functies die je activeert door kort of lang indrukken. Met de bovenste knop kunnen de verschillende camerastanden gekozen worden. Bij de Samsung S10 bijvoorbeeld zijn dat vijf keuzes: groothoek, visportret, oom, high-res en selfie-mode. De Samsung S10 heeft meerdere camera’s en de app gebruikt daadwerkelijk de groothoeklens als je voor groothoek kiest. Visportret en high-res gebruiken de middelste camera van de S10 en en zoom geeft een digitaal vergroot beeld, eveneens van de middelste lens. Lees meer over het Diveroid Smartphone onderwaterhuis in dit artikel.

DIVEVOLK SeaTouch 3 Pro Smartphone onderwaterhuis (voor diverse Iphone, Samsung en Huawei telefoons) 

Dit Divevolk onderwaterhuis werkt met touchscreen bediening. De maximale diepte is 80 meter. Je bedient je camera onder water hetzelfde als je dat zou doen zonder onderwaterhuis. Via het touchscreen. Hier komt geen app of bluetooth-verbinding aan te pas verder. We merkten dat het door de dikke plastic (gel)laag lastig is om kleine icoontjes, die dicht bij de rand van het touchscreen zitten in te drukken. Het wijzigen van instellingen onder water kan daardoor een uitdaging zijn. Nauwkeurig een knop op het touchscreen aantikken is moeilijker dan je gewend bent.  Een eventuele screenprotector moet voor gebruik verwijderd worden.

Dicapac waterdichte zak voor smartphone (voor alle merken)

Voor de volledigheid vermelden we ook deze waterdichte optie in dit overzicht. Meer geschikt om je smartphone te beschermen tegen water, zand en vuil, Als je naar het zwembad gaat, op een boot bent, naar het strand gaat of als je ermee in bad wil :-). Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Slechts € 15!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overige nieuwsitems

Beursfolders met keuzehulpen en beursaanbiedingen

Speciaal voor de Duikvaker VirtualXpo heeft het team van Onderwaterhuis.NL een aantal interactieve beursfolders gemaakt. In de beursfolders vind je per productcategorie een keuzehulp