Inhoudsopgave Duikersgids 17 / 2021

Wat staat er zoal in Duikersgids 17. Welke nieuwe duikstekken hebben we ontdekt? En wat zijn onze tips en aanraders? Bekijk de inhoudsopgave, zoals je dat op de fysieke beurs ook zou doen. Zwarte stekken zijn ge-update of ongewijzigd gebleven. De blauwe stekken zijn nieuw of tips voor het komende seizoen. Verder zul je vrijwel alleen Nederlandse en Belgische duikstekken zien. Duikersgids 17 is een local diving edition. Losse aankoop: 20,00 euro. Abonnement plus gratis code: 15,00 euro.

Lokaal duiken is hip

Lokaal duiken is hot en happening. Overal ter wereld worden de lokale duikstekken (her)ontdekt. Ook in Nederland en België. Deze trend zal in het nieuwe duikseizoen zeker doorzetten. Daarom brengen we dit jaar een speciale local diving edition uit. Dit houdt in dat Duikersgids 17 vrijwel uitsluitend plaatselijke duikstekken bevat. In bijna elke regio in Nederland en België vind je duikstekken die de moeite waard zijn. Duikersgids 17 is daarmee een perfecte leidraad voor het nieuwe duikseizoen. Heb je nog nooit in eigen land gedoken? Dan is de Duikersgids ook zeker wat voor jou. Onze beschrijvingen zijn zeer informatief. Elke duikstek is voorzien van een sterrenwaardering, een duikkaart en een foto. Verder vind je alle informatie over toegang, diepte, bodem, leven, afstand tot de instapplaats en nog veel meer. Let ook op onze eventuele waarschuwingen.

Voor het eerst duiken in Nederland

Terug naar het lokaal duiken zelf? Wat zijn de achtergronden van deze nieuwe trend en waarom spelen zelfs de internationale duikorganisaties hierop in? Duiken was altijd verbonden aan het wereldwijde toerisme. Covid-19 stopte dit gedrag abrupt en bracht ons aan het denken. Duiken staat niet gelijk aan vliegen maar aan water en water is overal, ook in jouw regio. Bovendien is er tijdelijk geen alternatief. Kortom, lokaal duiken is leuk, veilig, goed voor het milieu en voorlopig onvermijdelijk. Duik onder in jouw buurt en ontdek wat er te zien is. Nu horen we veel duikers al zeggen dat het te druk wordt op de populaire duiklocaties. Ook daar kan de Duikersgids bij helpen. We bieden zowel op papier als online honderden lokale duikplekken. Er is een enorme diversiteit aan duikstekken waaruit je kunt kiezen. Neem een abonnement en ga op pad. Wie weet wat je gaat ontdekken?

Overige nieuwsitems

Duikersgids 17. Jouw duikadvies voor 2021 met nieuwe ontdekkingen!

De nieuwe Duikersgids valt eind februari 2021 bij jou in de brievenbus. Ben je gewend jouw exemplaar elk jaar met korting aan te schaffen

Duikersgids 17. Speciale local diving edition

Duikersgids 17 is op Duikvaker VirtualXPo verkrijgbaar met korting. Daarnaast nemen we de verzendkosten voor onze rekening. Je kunt je op de beurs abonneren