Duikersgids 17. Jouw duikadvies voor 2021 met nieuwe ontdekkingen!

De nieuwe Duikersgids valt eind februari 2021 bij jou in de brievenbus. Ben je gewend jouw exemplaar elk jaar met korting aan te schaffen op Duikvaker? Of wil je je abonneren? Geen probleem. Ook op Duikvaker Virtual Expo kun je dat met korting doen. De verzendkosten nemen wij voor onze rekening.

Duiken in 2021

Wat heeft Duikersgids 17 jou te bieden? Met de Duikersgids ben je verzekerd van een geslaagd duikseizoen. Wat is in grote lijnen ons advies? We sommen enkele highlights op. De mooiste duikgroeve van België gaat, na twintig jaar gesloten te zijn geweest, weer open. In een duikstek in Zuid-Holland is een gigantisch onderwaterparcours opgelegd. Het is honderden meters lang. In dezelfde stek heeft zich een enorme burcht  ontwikkeld. Je ziet er tientallen palingen tijdens een duik. En wat dacht je van een geheime duikstek van de bekende documentairemaker, Robert Hughan. Hij maakte er de mooiste opnamen voor zijn documentaire, Vele gezichten van de Zevenhuizerplas. Verder een nieuwe duikstek met een grote krabbenpopulatie, een nieuwe duikstek waar je de 37 meter haalt. En nog veel meer.

Zo komt de Duikersgids tot stand

Hoe komt de Duikersgids eigenlijk tot stand? Hoe stellen we uit al die honderden duikstekken een duikadvies samen? Behalve nieuwe duikstekken zoeken we ook naar duiklocaties die opvallen. Dit kunnen relatief bekende duikstekken zijn die, om wat voor reden dan ook, ineens heel interessant zijn geworden. Bijvoorbeeld door verbeterd zicht, een nieuw wrak, betere voorzieningen, een grotere biodiversiteit of een nieuw onderwaterparcours. De toplocaties blijven altijd staan met update. Wat zijn andere overwegingen om een duikstek op te nemen in de Duikersgids. Wat voor de een interessant is, is dat voor de ander niet. Locatie, biodiversiteit, geschiktheid voor onderwaterfotografie of oefenduiken, het zijn allemaal factoren die een rol kunnen spelen. De Duikersgids is niet alleen voor duikers, maar ook van duikers. We bedanken iedereen die ook aan deze uitgave een bijdrage heeft geleverd. We verrassen jullie graag met een Duikersgids muts.

Overige nieuwsitems

Inhoudsopgave Duikersgids 17 / 2021

Wat staat er zoal in Duikersgids 17. Welke nieuwe duikstekken hebben we ontdekt? En wat zijn onze tips en aanraders? Bekijk de inhoudsopgave, zoals

Duikersgids 17. Speciale local diving edition

Duikersgids 17 is op Duikvaker VirtualXPo verkrijgbaar met korting. Daarnaast nemen we de verzendkosten voor onze rekening. Je kunt je op de beurs abonneren